Nahlédněte do nové publikace věnované podpoře stárnutí na pracovišti

Zajímáte se o téma stárnutí na pracovišti nebo ještě nevíte a hledáte nějaký rozcestník, kde byste získali přehledně a na jednom místě komplexní informace? Pak by vám neměla uniknout elektronická publikace s názvem „Podpora stárnutí na pracovišti“.  

Jitka Vidláková

Bez popisku

Co nového publikace přináší?

Publikace přináší především zevrubný pohled na téma stárnutí na pracovišti. Čtenáři zde naleznou popis řady metod, nástrojů, příkladů dobré praxe, výukových metod, vzdělávacích programů a analytických nástrojů z různých zemí. Mezinárodní přesah a kvalitní autorské kolektivy složené z odborníků z oblasti age managementu, poradenství a vzdělávání dospělých skvěle umožňují vzájemně srovnávat informace popsané v jednotlivých kapitolách.

Liší se přístupy k podpoře stárnutí na pracovišti v různých zemích?

Autoři publikace dávají čtenářům možnost nahlédnout pod pokličku toho, jak se ke stárnutí na pracovišti staví Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Slovensko a Česká republika. Zájemci o toto téma se mohou seznámit s problematikou stárnutí na pracovišti velmi komplexně. Každá kapitola, která je věnována vždy samostatně jedné z uvedených zemí, začíná historickým kontextem a demografickým vývojem společnosti. Následuje přehled legislativního rámce a uvedení strategických dokumentů pro podporu stárnutí na pracovišti.

Zajímavými jsou kapitoly věnované chápání konceptu pracovní schopnosti v jednotlivých zemích a následně i popis aspektů, které mohou ovlivnit osobnost zaměstnance na pracovišti (i mimo něj). Autoři dále odpovídají na otázku, jak konkrétně je uplatňován koncept pracovní schopnosti a Age Managementu na úrovni jednotlivce, organizace a společnosti. Popisují také vzdělávací a poradenské aktivity pro podporu pracovní schopnosti, příklady uplatnění konceptu pracovní schopnosti u nezaměstnaných osob. Nepřekvapivě jsou informace a přístupy v lecčem rozdílné, a proto se vyplatí začíst se do publikace a vytvořit si vlastní obrázek o oblasti, která vás konkrétně zajímá.

Bez popisku

Proč by vám publikace neměla uniknout?

Pokud jste dočetli až sem, znamená to pravděpodobně, že se o téma stárnutí na pracovišti zajímáte, nebo vás právě zaujalo. Velkou přidanou hodnotou této publikace je, že zde naleznete informace o významných výzkumných projektech, odkazy na články a publikace a získáte tak přehled o aktuálním vývoji, trendech a metodách na mezinárodní úrovni.  Informace jsou současně nabízeny v podobně nazvaných kapitolách, což umožňuje jednoduše si vybrat, co vás právě zajímá a vzájemně si informace porovnat.

Publikaci ke stažení v anglickém jazyce naleznete: ZDE


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info