Věděli jste, že existuje Záchranná síť?

Záchranná síť je projektem, který na Slovensku realizuje česká společnost MotivP vedená PhDr. Františkem Hroníkem, zkušeným lektorem, koučem a významným odborníkem v oblasti řízení lidských zdrojů. Díky svému progresivnímu přístupu ke vzdělávání také poprvé představil v českém a slovenském prostředí psychodiagnostiku online.

Jitka Vidláková

Bez popisku

Projekt Záchranná síť

Záchranná síť je název inspirativního slovenského projektu, jímž vedení známé společnosti dm drogerie markt podporuje pracovní schopnost a wellbeing svých zaměstnanců. Tato podpora je určena zaměstnancům, kteří se ocitnou v náročné životní situaci a jejím cílem je pomoci těmto zaměstnancům hledat možnosti, jak přesunout pozornost a energii během dne na pozitivní aspekty jejich života. Projekt má dále za cíl pomoci zaměstnancům s řešením situací, které vnímají jako problém, poskytovat jim odbornou pomoc a provázet je procesem změn k lepšímu, pokud možno až k úplnému vyřešení problému. Tato možnost je společností dm drogerie markt nabízena zaměstnancům jako benefit a vychází z myšlenky, která by se dala zjednodušeně popsat jako: spokojený člověk = spokojený zaměstnanec = spokojená organizace.

spokojený člověk
=
spokojený zaměstnanec
=
spokojená organizace

Jak Záchranná síť funguje a jak jí mohou využít nejen učitelé?

Zaměstnanci společnosti dm drogerie markt si mohou vybrat ze dvou forem podpory. Mohou využít možnosti individuální konzultace s psychologem nebo mohou využít informační zdroje na portálu projektu. Informace jsou dostupné v podobě zajímavých videí, článků a také inspirativních příběhů, jejichž mottem je „nejste v tom sami“. Zmíněné informační zdroje jsou právě tím místem, kde i vy můžete nalézt podporu v různých životních a profesních situacích.

Pro představu uvádíme přehled vybraných témat

  • proč je potřeba sebereflexe a jak ji provádět
  • co je pozitivní myšlení a jej nastartovat
  • jak se správně rozhodovat a jak kultivovat svoji intuici
  • role rozumu a emocí v našem rozhodování
  • jak pracovat se svým hněvem a s hněvem lidí kolem nás
  • jak překonat vztahovou ponorku
  • jak se vyrovnávat se změnami
  • měli jsme nedorozumění, jak spolu můžeme vycházet dále
  • pocit křivdy – co lze a nelze odpustit
  • práce se strachem a s lidmi, kteří ho mají

... a mnohá další témata, která se objevují v našich profesních i osobních životech.

Stránky slovenského projektu Zachranna siet stojí za to navštívit i tehdy, pokud právě neprožíváte tíživou životní situaci. Témata videí a článků pokrývají opravdu široké spektrum životních situací, o kterých jste pravděpodobně ve svém životě už někdy přemýšleli.

Bez popisku

Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info